Zodra Cor van der Veen met Angelique trouwde verhuisde hij van Meppel naar Brabant. Hierna vormden zij een druk, maar gezellig samengesteld gezin! Deze ICT-er in hart en nieren begon zijn loopbaan echter totaal anders. Voordat Cor kennis maakte met zijn ICT knobbel, werkte hij als engineer voor Scania Nederland. Echter staat hij vandaag de dag aan het stuur van een meer dan succesvol softwarehuis dat in een paar jaar tijd marktleider is geworden!

Neem bijvoorbeeld de stad Eindhoven. Een stad die volop in beweging is en groeit! Hier bouwt men regelmatig nieuwe woningen. Vooraf dient men te berekenen waar, wat, en hoeveel haalbaar is. Moet er bijvoorbeeld nog een extra weg worden aangelegd voor die nieuwe woonwijk? Of is er een nieuwe veilige oversteekplaats gewenst?

Dit alles kost geld, veel geld. En dit wordt vaak pas na vele jaren terug verdiend. Belangrijk is dus om vooraf te bekijken of alles wel financieel haalbaar is. Zodra een project loopt is de software er om het project te beheersen. Op deze wijze wordt de geldstroom inzichtelijk gehouden en kan er rekening gehouden worden met risico’s voor de korte evenals de lange termijn.

‘’ CRB Fusion voorziet de vastgoedontwikkelaars van passende software. Vervolgens kan men geheel zelf aan de slag met de software. Naast het bouwen van software houden we ons ook regelmatig bezig met het koppelen van systemen. De naam zegt het natuurlijk al, Totallink linkt en verbindt. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een koppeling tussen ons en de financiële administratie van de gemeente’’ aldus Cor.

Voordat Cor zijn eigen onderneming CRB Fusion oprichtte, was hij werkzaam voor Scania Nederland. Waar hij intern regelmatig ICT gerelateerde zaken verrichtte. In de loop der tijd werd hij dan ook uitgekozen om zichzelf om te scholen tot vakkundig ICT-er en werd hem gevraagd de ICT op zich te nemen. Nadat hij volmondig ja zei, ging het balletje rollen… ‘’In de loop der tijd kwam ik er wel degelijk achter waar mijn passie lag. Er werd van mij gevraagd de processen te stroomlijnen tussen de verschillende vestigingen. Destijds heb ik de ICT daarop aangepast en ingericht’’ aldus Cor.

Nadat hij 11 jaar werkzaam was voor Scania vervolgde Cor zijn loopbaan. ‘’In deze tijd leerde ik Angelique kennen en ben ik verhuisd naar Brabant. Daar ben ik terecht gekomen bij de gemeente Eindhoven. Eerst op de ICT afdeling, daarna op het grondbedrijf. Een grondbedrijf zorgt ervoor dat grond van de gemeente gekocht en verkocht wordt. Eigenlijk gaat het dus simpel gezegd om de ontwikkeling van een gebied. Hier heb je ook het een en ander aan de informatiehuishouding in te richten, en dat was destijds mijn verantwoordelijkheid.’’

Omdat Cor actief was op het gebied van de ICT processen in het grondbedrijf ontstond de vraag naar specialistische grondbedrijf software. Dit liet hij zich geen twee keer zeggen en ging aan de slag! ‘’Tijdens de ontwikkeling ben ik op zoek gegaan naar extra kennis die we in huis konden halen. Zo kwam ik in contact met Bart Fusers (die overigens nu werkzaam is binnen ons bedrijf). Na groot succes besloten we samen een nieuwe versie van de software te ontwikkelen en eigenhandig op de markt te brengen. Deze 2e generatie software is in 2012 gelanceerd onder de bedrijfsnaam CRB Fusion’’.

En de twee hebben niet stilgezeten, want onlangs is er weer een nieuwe versie op de markt gekomen, genaamd: Totallink. Ondertussen krijgen de mannen versterking van een nieuw teamlid en software ontwikkelaar Tim Geven.

Maar over wat voor software hebben we het nu al de hele tijd?…
CRB Fusion maakt dus software voor het beheer van vastgoed en voor het omvormen van gebieden. Men richt de omgeving optimaal in middels de inzet van software, maar ook ontstaat er de mogelijkheid vooraf de financiën door te berekenen. Een excellente vorm om in te zetten bij risicomanagement kun je wel zeggen!

En waar bouwen deze Einsteins hun software?
Ook CRB Fusion is huurder van een prachtig kantoor in Businessdome. Cor is destijds met Businessdome in aanraking gekomen via Funda. De plek sprak direct aan door de gezelligheid en bedrijvigheid van mensen. Maar eigenlijk was de kwaliteit van het kantoor voor hem doorslaggevend. ‘’Ik heb nu namelijk een mooi, groot en licht kantoor met goede ligging nabij de snelweg!’’

Wil je graag persoonlijk in contact komen met Cor van der Veen?
+31(0)6 13 39 65 18
cor@crbfsusion.nl
www.crbfusion.nl