Dat Luuk een echte aanpakker is, wordt meteen duidelijk bij Businessdome. Nog geen twee weken geleden nam hij contact op voor een eventuele flexplek, nu zit hij compleet ingericht – al vindt hij dat zelf nog niet – in zijn eigen kantoorruimte! Luuk Krekels is een enthousiaste, jonge ondernemer van 26 jaar, geboren en getogen in Bladel en trotse eigenaar van zijn bedrijf ‘De Plaatjesdenker’. Een naam die voort is gekomen uit zijn eigen visie op marketing. ‘Ik ben een echte beelddenker en denk dat visuals een hele bepalende rol spelen in marketing. Je creëert letterlijk en beeld van je bedrijf. Hier doe ik dan ook veel mee in mijn werk’, aldus Luuk. Als marketing adviseur geeft Luuk marketing advies voor verschillende bedrijven die zelf geen marketingafdeling hebben. Zijn kracht: het gevoel creëren van een vaste marketingmedewerker, maar dan feitelijk op flexibele basis. Dit noemt hij ook wel ‘on demand marketing support’. 

De weg naar ondernemerschap

Op jonge leeftijd wist Luuk al dat hij iets met zijn creativiteit wilde doen. Na zijn studie Journalistiek in Tilburg kwam hij terecht in de modejournalistiek. Een job met veel concurrentie en relatief lage salarissen. Ook miste hij de creativiteit en vormgeving in dit werk, vandaar dat hij verder ging kijken. Uiteindelijk kwam hij terecht bij een nieuwe studie, de master: Business Communication and Digital Media. Jammer genoeg begon vrijwel direct na zijn afstuderen de Coronacrisis en zaten we met z’n allen in quarantaine. Dit bleek niet het beste moment om aan een baan te komen en hij begon daarom met een traineeship contentmarketing in Eindhoven. Daarnaast ontwikkelde hij samen met zijn vader een vinyl tegel voor marktkooplieden om afstand te bewaren voor de kramen in tijden van de Corona lockdown en de 1,5 meter regels. Hier begon het pad naar zelfstandig ondernemen voor Luuk. Hij zette dit product op de markt en startte daarnaast met zijn eerste klus als markteer voor Hendor Pompen BV. Nu twee jaar verder heeft hij verschillende opdrachtgevers, waar hij passende oplossingen biedt bijvoorbeeld op gebied van marketingstrategie, huisstijl, grafische brochures, website optimalisatie of online advertising. 

Een eigen kantoor

Net zoals veel andere huurders, kreeg Luuk na een tijd de behoefte aan een eigen kantoorruimte. Na een vakantie merkte hij dat het thuis toch af en toe te rumoerig is en hij niet geconcentreerd te werk kan gaan. Daarom besloot hij op zoek te gaan naar een passende kantoorruimte. Na een zoektocht op het internet kwam hij al snel terecht bij Businessdome. Voldoende opties, dichtbij Bladel en fijne faciliteiten. Van het gratis sport en sauna aanbod werd Luuk ook enthousiast, hij heeft meteen zijn eerste personal training ingepland bij Topfitt. Met deze fijne, eigen werkplek hoopt Luuk de komende jaren lekker bezig te kunnen gaan met zijn passie. “Het lijkt me ontzettend gaaf om een mooie combinatie van vaste en losse opdrachtgevers te hebben waar ik lekker voor kan werken en mezelf verder kan ontwikkelen. Ik houd niet van routine, dus ik doe ook graag wat afwisselende projecten, ideeën genoeg!”

LinkedIn.com/luukkrekels

luuk@deplaatjesdenker.nl

www.deplaatjesdenker.nl