Dit keer maken we kennis met Esther Smeets, oorspronkelijk Zuid-Limburgse, die nu al 12 jaar met haar twee kindjes in België, Turnhout woont. Sinds 9 maanden werkt Esther voor het Belgische bedrijf Vastgoedexperts. Een bedrijf dat al jaren energieprestatiecertificeringen (EPC) doet in België en dat nu ook haar bereik naar Nederland heeft verbreed. Een energielabel is in Nederland al sinds 2008 verplicht bij oplevering, verkoop en verhuur van een woning, maar per 1 januari 2021 is het label verandert en is de methode hoe deze vastgesteld wordt herzien. Omdat dit in België al lange tijd zo werkt, heeft het bedrijf Vastgoedexperts hier veel ervaring mee. Vandaar dat zij een mooie kans zien in het opzetten van een Nederlandse vestiging, waar Esther nu de vertegenwoordiger van is. Esther verteld, ‘Eigenlijk ben ik opgeleid als grafisch ontwerper en heb jarenlang in verschillende drukkerijen gewerkt, toen ben ik via mijn netwerk voor deze functie gevraagd.’ Het werken in een drukkerij bracht voor Esther ook de nodige stress en deadlines met zich mee, die ze bij deze baan niet ervaart. Het is een stuk flexibeler en ze kan in deze job nog heel veel leren.  Ze komt in veel verschillende omgevingen, nu nog voornamelijk woonhuizen en ontmoet daar veel nieuwe mensen. Wel geeft ze aan dat ze het jammer vind dat dit wat minder actief werk is. In de drukkerij zette ze veel stappen, ‘minimaal wel 10.000 per dag, dat is nu een stuk minder’. Des al niet te min is Esther zeer te spreken over haar nieuwe werk.

Vastgoedexperts in nederland

Ondanks dat Esther nog geen hele lange tijd voor Vastgoedexperts werkt, weet ze goed hoe het bedrijf in elkaar steekt en waar ze naartoe willen. Het kantoor in Eersel is eigenlijk de eerste stap naar de groei die ze in Nederland willen gaan maken. Net als in België, zou Vastgoedexperts ook in Nederland marktleider willen worden in energieprestatiecertificering.

Eersel is natuurlijk een prima plek om je te vestigen als van origine Belgisch bedrijf, omdat het net over de grens ligt en het goed bereikbaar is. Esther is dan ook van plan om veel gebruik te gaan maken van het kantoor en de andere faciliteiten. Daarnaast is het fijn, dat wanneer klanten contact opnemen ze een Nederlands adres zien staan in plaats van een Belgisch adres, dit levert anders verwarring op.

Vacature

Omdat energieprestatiecertificering in Nederland nog een redelijk nieuwe branche is en er weinig mensen zijn die weten wat het precies inhoud, is het lastig om in deze tijd aan nieuw personeel te komen. ‘Dat is eigenlijk jammer, want daardoor groeien we op dit moment in Nederland nog niet heel hard’, aldus Esther. Voor de Nederlandse markt is Vastgoedexperts daarom ook hard op zoek naar mensen met wat technisch inzicht die het leuk vinden om in een relatief nieuwe markt aan de slag te gaan als energieprestatiecertificeerder. Je hoeft hier geen opleiding voor gevolgd te hebben, je wordt intern opgeleid en kan vrijwel direct aan de slag. Het is een leuke en flexibele baan waar je veel kan leren. Is dit iets voor jou? Neem dan vooral contact op met Esther!

www.vastgoedexperts.com

@vastgoedexperts

esther@vastgoedexperts.com 

+316 19465569