Na eerst gebruik te hebben gemaakt van een flexwerkplek heeft Perry Liebregts sinds begin dit jaar een kantoorruimte in de Businessdome. Met zijn bedrijf Anderis Groep test hij allerlei hard- en software en adviseert hij daar gerenommeerde Nederlandse klanten over. Vanwege corona werkt zijn team echter al bijna een jaar thuis, dus ging hij op zoek naar een werkplek in de buurt van zijn woonplaats Eersel. Die vond hij in de Businessdome!

Test en advies

Anderis Groep is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het testen van software en hardware voor met name administratieve bedrijven en technische bedrijven. “We werken bijvoorbeeld voor banken zoals Rabobank, Volksbank en ING – bedrijven die diensten aanbieden – en technische ‘maakbedrijven’ zoals ASML en Philips”, legt Perry uit. “Wij testen iets op basis van bijvoorbeeld functionaliteit, performance en security. Op basis van onze bevindingen rapporteren we aan de klant en brengen we advies uit.”

Perry is van huis uit softwareontwikkelaar, maar langzaamaan maakte hij de overstap naar testen en kwaliteitscontrole. “Testen was vaak een ondergeschoven kindje en is dat tegenwoordig nog steeds wel”, aldus Perry. “En dat terwijl er niets zo frustrerend is als een haperende interface, een trage website, of een onveilige omgeving waar je gevoelige informatie moet achterlaten. Tegenwoordig is testen cruciaal, want systemen staan allemaal met elkaar in verbinding. Één foutje kan verregaande gevolgen hebben.”

Een eigen plek

Het idee dat testen beter kon lag aan de basis van het ontstaan van Anderis, door Perry opgericht samen met Maartje van Oorschot in 2009. “Daarnaast wilde ik een bedrijf oprichten waar ik ook graag zou willen werken; ik merkte namelijk dat veel grote bedrijven hun personeel onvoldoende aanstuurden”, zegt hij. “Wij hebben een platte organisatie; of je bent tester, of je bent directeur.”

“Anderis heeft een team van zo’n 60 man, maar sinds de uitbraak van het coronavirus werken we hoofdzakelijk thuis. Aangezien ons hoofdkantoor zich in Biest-Houtakker bevindt was ik op zoek naar een werkplek dichter bij huis. Een vriend attendeerde me op de Businessdome. Ik nam toen contact op met René en kon al snel ‘intrekken’.”

Dichtbij en bereikbaar

Perry waardeert de mogelijkheden die de Businessdome hem biedt in tijden van corona. “Ik heb nu een volwaardige werkplek buitenshuis op steenworpafstand van waar ik woon”, concludeert hij. “Lekker dichtbij en goed bereikbaar, maar niet te groot. Ik vind het prettig dat ik hier toch wat persoonlijk contact heb met andere ondernemers om me heen. Na aanvankelijk een flexwerkplek gehad te hebben ben ik blij dat ik nu mijn eigen ruimte heb. Wanneer corona weer voorbij is zie ik mezelf hier wel af en toe blijven werken!”