Flexibel werken, ook wel flexwerken genoemd, is helemaal van deze tijd. Dankzij deze vorm van werken, werk je als zzp-er (of parttime zzp-er) geheel naar eigen invulling. Je deelt je eigen tijden in, maar komt ook veelvuldig in contact met collega flexwerkers. Flexwerken kan dan ook overal. Elke dag poppen er nog steeds nieuwe plekken op waar je wanneer het jou uitkomt aan het werk kunt gaan.

Op dit moment kunnen we wel spreken van een grote ‘flexplekgolf’. Zo’n beetje iedere horecagelegenheid tovert overdag om tot flexplek. Want WiFi, elektriciteit en goede koffie zijn een van de eerste levensbehoeften van een flexwerker! Toch is niet iedereen altijd even blij met de zzp-ers die deze zitplaatsen voor een hele dag of dagdeel bezet houden. Daarom zien we nu ook de tegenbeweging, namelijk lunchtentjes en andere horeca gelegenheden waar men met opzet een WiFi verbod hanteert. Als flexwerker is het natuurlijk prima om af en toe van lunchroom naar café te hoppen, maar een vaste flexwerkplek waar je altijd op terug kunt vallen is ook niet mis. Denk hierbij aan een centrale gelegen werkplek, iets dat 24/7 toegankelijk is, waar goede gratis parkeermogelijkheden aanwezig zijn, maar natuurlijk ook een omgeving waar kruisbestuiving tot stand kan komen is niet onbelangrijk!

Wat daarnaast zichtbaar is in de flexwerkgolf, is dat ook mensen in loondienst aan het flexwerken zijn. Waar eerst alleen de zzp-ers veelvuldig gebruik maakten van de flexplekken, zien we nu ook steeds meer personeel met een arbeidscontract en parttime zzp-er flexwerken. Naast dat het flexwerken (vanuit loondienst) vaak wordt ingezet vanwege bezuinigingen, heeft het ook effect op het vergroten van je netwerk. Je komt op deze manier eerder in contact met de buitenwereld en dus stuit je ook mogelijk op nieuwe opdrachten. Deze laatste factor wordt natuurlijk het meest gewaardeerd vanuit de parttime zzp-er, die naast zijn/haar baan aan de slag is als eigen ondernemer. Dankzij het flexwerken hebben zij de mogelijkheid eigen werktijden in te delen, tussen het werken door actief bezig te zijn met een vorm van netwerken, maar ook vult het in sommige gevallen een leegte op. Want wie vindt het nu leuk om zonder mensen (collega’s) om zich heen aan het werk te zijn?

Kortom, flexwerken op een goed ingerichte locatie biedt veel mogelijkheden. We hebben de voordelen daarom hieronder nog even voor je op een rijtje gezet:
– Je bepaalt je eigen ritme en werktijden
– Je ontmoet nieuwe mensen en werkt (onbewust) aan het vergroten van je netwerk
– Het zorgt voor minder sleur, meer productiviteit
– Door iedere dag anders in te delen ontstaan er nieuwe prikkels, en dus creativiteit!

Nieuwsgierig wat Businessdome voor jou kan betekenen op het gebied van flexwerken? Neem dan contact op via info@businessdome.nl voor de mogelijkheden!

PS. bij Businessdome huur je al een flexplek waar je 24/7 terecht kan voor maar 75 euro per maand.