Maak kennis met; Gerie van Leeuwen. Gelukkig getrouwd en trotse vader van 2 zoons. Ruim 25 jaar geleden verhuisde hij naar de Kempen vanwege zijn werk. Al die tijd is Gerie werkzaam geweest in de financiële sector. De afgelopen 15 jaren heeft hij zich gespecialiseerd als adviseur in pensioen- en inkomensvraagstukken. Ook Gerie heeft recent de gewaagde sprong naar zelfstandig ondernemerschap durven nemen!

‘’Destijds ben ik van Sint Michelsgestel verhuisd naar Bladel voor meer bedrijvigheid. Ik had toen de ambitie om zakelijk adviseur te worden bij de Rabobank en dan moet je natuurlijk wel in een bedrijvige omgeving wonen en werkzaam zijn’’. aldus Gerie.

Na zijn carrière bij Rabobank Bladel, maakte hij de overstap naar de Regio Bank. Om hier vervolgens als allround financieel adviseur aan de slag te gaan. Na de overname door Meeùs is hij zich gaan specialiseren als pensioenadviseur in de regio Eindhoven. Door de steeds verdergaande functiescheiding ontstond de behoefte om het anders aan te pakken.

‘’Als adviseur mocht ik op het laatst alleen het inventariserende gesprek voeren, maar het advies niet zelf uitwerken. En dit was iets wat ik wel heel graag deed, de vertaalslag maken naar de oplossing voor de klant. Toen heb ik voor mezelf besloten dat ik het anders wilde. Ik wil de klant namelijk integraal kunnen voorzien van advies en ook het vinden van de goede oplossing maakt hier onderdeel van uit. Nadat ik nog een tijdje werkzaam was op freelance basis met een collega uit Tilburg, besloot ik vanaf 1 januari dit jaar volledig zelfstandig aan de slag te gaan onder de naam ‘Pensioenhuys’!’’ verteld Gerie.

Met zijn bedrijf Pensioenhuys voorziet Gerie zijn klanten (werkgevers, ondernemers en werknemers/particulieren) van passend pensioen- en inkomensadvies. Denk hierbij aan advies omtrent pensioenregelingen of voorzieningen bij overlijden en arbeidsongeschiktheid. Ook voor een goed advies over een pensioen- of lijfrenteuitkering kun je bij Gerie terecht.

‘’De meeste energie haal ik uit het daadwerkelijk kunnen helpen van mensen. Hen bewust maken van de situatie, maar ook samen tot de juiste oplossing komen. In gevallen weet de klant weinig over de huidige financiële situatie. Neem bijvoorbeeld de interesse in pensioen. Ik merk dat deze bij de klanten vaak pas ontstaat vanaf een jaar of 50. Dan komt namelijk voor hen de eindstreep in zicht. Terwijl het natuurlijk van wezenlijk belang is om je er op tijd in te verdiepen. Mijn ambitie is het dan ook om mensen bewust te maken over hun inkomenssituatie en ze te voorzien van een helder overzicht. Zo kunnen zij vervolgens zelf bepalen of ze daar ook wat aan willen doen’’ aldus Gerie.

Met veel passie is Gerie werkzaam in zijn vakgebied. Wat hij veelal te horen krijgt van klanten is dat ze het prettig vinden dat hij persoonlijk betrokken is bij de situatie. Gerie neemt de tijd voor zijn klanten, bekijkt met hen de best mogelijke opties en maakt direct de vertaalslag naar een productoplossing. De persoonlijke factor, het analyseren en het adviseren zijn aspecten die hem voldoening geven in zijn werk.

Gerie mag zich sinds enige tijd Businessdome inwoner noemen. In eerste instantie werkte Gerie vanuit huis. Hij merkte al snel dat werken vanuit een privé situatie niet ideaal is. Dankzij Market-it (die daar een kantoor huurt en zijn huisstijl en website ontwikkeld heeft) kwam hij al regelmatig over de vloer. Verder vind hij de interactie met collega ondernemers, de centrale ligging en het representatieve gebouw grote pluspunten van Businessdome.

Als zelfstandig ondernemer zit Gerie niet stil! Zo is hij momenteel bezig met het ontwikkelen van een eigen tool om werknemers vooraf te informeren over pensioenzaken bij belangrijke levensgebeurtenissen. Dit omdat men zich vaak niet van alle scenario’s bewust is. Bijvoorbeeld: zodra je ergens uit dienst gaat, vervalt meestal je nabestaandenpensioen. Dit is de uitkering voor je partner mocht je komen te overlijden. Pensioenhuys zal dan vóór de ontslagdatum reminder met de nodige informatie naar je toesturen, zodat je eventueel nog iets anders kunt regelen. Ook plannen voor de verdere toekomst worden nu al gesmeed:

‘’Over een aantal jaar hoop ik op mijn kantoor te kunnen samenwerken met collega´s. Graag ook jongere adviseurs, om zo goed contact te kunnen maken met de jongere generatie. Want ook voor jongeren is pensioen belangrijk en van grote waarde”.

Wil je graag persoonlijk in contact komen met Gerie van Leeuwen?
+316 55 52 90 48
info@pensioenhuys.nl
www.pensioenhuys.nl