In de installatietechniek heeft Jakob de afgelopen 15 jaar al meerdere rollen vervuld. Zo startte hij ooit in de bouw als installatiemonteur en heeft hij zowel werkvoorbereiding als projectleiding gedaan vanuit een kantoorfunctie. Na het afronden van zijn deeltijdstudie HBO installatietechniek is hij inmiddels doorgegroeid naar een zelfstandig ondernemer die zich vooral bezighoudt met integrale technische ontwerpen, modellering, tekenwerk en calculaties op het gebied van installaties.

Maar eerst nog even; wie is Jakob de Groot?
Jakob de Groot, ondernemer, 34 jaar, samenwonend in Riethoven en trotse vader van zoon Sam en dochter Jill. Zijn grootste hobby’s zijn wielrennen en mountainbiken. In 2010 is Jakob vanuit huis begonnen met zijn bedrijf “De Groot Installatietechniek”.

Al snel is hij op zoek gegaan naar geschikte kantoorruimte buitenshuis en op deze wijze is hij terecht gekomen bij Businessdome in Eersel. ‘’Ik zocht een professionele ruimte met een goede uitstraling, een gezellig plek waar meer bedrijvigheid is. Je bent zo altijd in contact met anderen, kunt goed klanten ontvangen en privé en werk zijn van elkaar gescheiden.’’ vertelt Jakob.

Ervaring, kennis, nauwkeurigheid en verantwoordelijkheidsgevoel zijn aspecten die de Groot Installatietechniek symboliseren. Dit resulteert in professionele adviezen en schept vertrouwen bij de
veelal terugkerende klanten.

De laatste tijd is de focus van het bedrijf enigszins veranderd. Calculatie- en tekenwerk maakt de afgelopen periode steeds vaker plaats voor ontwerptrajecten, modelleren en integraal werken. Jakob vertelt; ‘’’De Groot Installatietechniek is een dynamisch en onafhankelijk installatietechnisch bureau. Bij ons moet je zijn voor advies en modellering en we staan de klant bij in het totale ontwerptraject van een (BIM) project. Hoofdzakelijk zijn we werkzaam voor en samen met de installateurs maar ook ontwerpen voor particuliere woningbouw zit in de portefeuille. De omvang van de projecten verschilt dan ook en kan variëren van een enkele villa of bedrijfshal tot een appartementencomplex met 150 wooneenheden”.

De term “BIM” vraagt voor veel lezers wellicht om wat uitleg. BIM staat voor Building Information Modelling. Het is een werkmethodiek waarbij in een 3D Bouw Informatie Model integraal wordt
samengewerkt door diverse disciplines in de bouwsector. ‘’Vroeger tekenende je alles 2D (plat) uit, maar tegenwoordig zit je met het hele bouwteam (zowel virtueel als real-life) met elkaar aan tafel om te werken aan een virtueel gebouw. Deze manier van werken is niet alleen erg leuk en uitdagend, maar het helpt ook om het aantal ontwerpfouten en de daarmee samenhangende faalkosten te reduceren. Vanaf 2014 werken we bij De Groot Installatietechniek dan ook volgens de BIM-methodiek, waarbij gebruik gemaakt wordt van het softwarepakket Revit ‘’ aldus Jakob.

In de nabije toekomst zou Jakob graag nog verder bouwen aan zijn eigen onderneming. Zo zou hij zich binnen zijn bedrijf graag samen met een team van jonge professionals uit verschillende disciplines bezig houden met het realiseren van uitdagende BIM-projecten.

Ben je benieuwd geworden naar recente projecten van Jakob? Raadpleeg dan zijn LinkedIn profiel ‘Jakob de Groot’. https://www.linkedin.com/in/jakob-de-groot-b51528a7/

Wil je graag persoonlijk in contact komen met Jakob? Maak dan gebruik van onderstaande contactgegevens.
06-58912543
info@degrootinstallatietechniek.nl
www.degrootinstallatietechniek.nl