Maak kennis met Michiel Teunis. Als mantelzorgmakelaar biedt hij ondersteuning aan mantelzorgers zodat zij hun zorg vol kunnen houden. Want hoe balanceer je je vaste werk, mantelzorg, financiële situatie, een sociaal leven én twee keer in de week sporten? De mantelzorgmakelaar helpt je daarbij.


Kun je vertellen wat een mantelzorgmakelaar doet?

“Als mantelzorgmakelaar ondersteun ik mantelzorgers door het geven van informatie rondom wet- en regelgeving. Ik kijk naar hun mogelijkheden en wensen en hoe zij hun zorg kunnen blijven uitoefenen. Daarbij kijk ik vooral naar de mantelzorger, minder naar de cliënt. Ik zorg voor de mantelzorger. De ene persoon heeft daarbij meer hulp nodig dan de ander. Daarom is wat ik doe altijd maatwerk.”

Hoe ben je mantelzorgmakelaar geworden?

“Ik ben in 2012 gestart als praktijkverpleegkundige, maar in 2016 heb ik de opleiding tot mantelzorgmakelaar afgerond. In Nederland is het zorgstelsel rondom de patiënt gebouwd. Maar wie kijkt er om naar de mantelzorgers die ineens taken moeten uitvoeren die voorheen door professionals werden verricht? 80% van voorheen professioneel werk wordt nu door mantelzorgers verricht omdat de overheid wil dat we langer thuis blijven wonen.”

Hoe kunnen mensen jou bereiken?

“Als mantelzorgmakelaar ben ik aangesloten bij de beroepsvereniging van mantelzorgmakelaars (BMZM). Je kunt mij inschakelen via mijn eigen website of een doorverwijzing van de zorgverzekering, maar ik ben ook te vinden via de site van BMZM. De diensten van een mantelzorgmakelaar vallen momenteel nog buiten de zorgverzekering en worden alleen vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. De BMZM streeft naar eenduidige, onafhankelijke en vrije toegang van mantelzorgondersteuning voor iedereen.”

Wat bracht je bij Businessdome?

“Samen met collega-mantelzorgmakelaars komen we iedere maand bijeen voor een zogenaamde intervisie. Daarvoor bleek Businessdome de perfecte plek. Tijdens een intervisie gaan we vooral op casusniveau in gesprek met elkaar. Wie loopt waar tegenaan en wie of wat kan daarbij helpen? We hebben voldoende raakvlakken. Intervisie is geen bijscholing; het is vooral gericht op groei en verbreding. Het is ook fijn om collega’s te hebben om op terug te vallen wanneer wet- en regelgeving continu verandert om je heen.”

Hoe faciliteert Businessdome deze intervisies?

“Onze groep bestaat, wanneer deze compleet is, uit zo’n 15 personen. Meestal zijn we met z’n achten tijdens een intervisie, maar als dat meer wordt splitsen we ons op. Daar biedt Businessdome eenvoudig de mogelijkheid toe. Daarnaast is de ligging voor ons ideaal; lekker centraal en vlak naast de snelweg. Er zijn voldoende faciliteiten beschikbaar en de ruimtes zijn groot. Ook zijn de prijzen gunstig.”

Meer weten over Michiel? Neem dan contact met hem op!

Michiel Teunis – mantelzorgmakelaar
www.michielteunis.nl
06 – 44 74 84 93