Enthousiast onderneemster Monique Warmoeskerken is gelukkig getrouwd en moeder van 2 dochters! Van origine komt Monique uit de gezondheidszorg, waar ze ruim 18 jaar werkte. Tot dat het 60 uur per week werken als vestigingsmanager bij een particuliere thuiszorgorganisatie haar opbrak. Ze besloot om samen met haar partner de wereld rond te gaan reizen. Echter gooide iets anders moois roet in het reisplan dat de twee hadden uitgestippeld! Monique neemt je graag mee in haar verhaal 

‘’We waren duidelijk toe aan wat anders en besloten om de wereld rond te gaan reizen. De eerste bestemming was al gepland, namelijk Cuba! Kort nadat we alles hadden geregeld bleek ik plots zwanger te zijn. Wat een geschenk uit de hemel was, omdat ik een aantal jaren daarvoor te horen had gekregen dat het krijgen van een kindje voor mij niet mogelijk was. Abrupt moesten we ons natuurlijk ergens gaan vestigingen. We kochten een leuk project in Hoogeloon. Mijn werk als manager binnen de zorg had ik inmiddels achter me gelaten.’’ 

Niet lang daarna besloot Monique een nieuwe stap te gaan maken in het bedrijfsleven. Binnen het bedrijf van haar partner heeft ze de kneepjes van het vak bijgebracht gekregen! Echter haar drive om zich meer binnen het bedrijfsleven en de commercie te ontwikkelen kwam tot zijn recht toen ze een uitdaging elders aanging. ‘’Ik werd aangenomen bij Belastingadviesbureau van de Vijfeijke en LDE Accountants, waar ik de functie als commercieel adviseur in vervulling bracht. Aan mij de eer om nieuwe klanten te generen. Naast dat het werk me direct aansprak, klikte het ook super met het team. Ze stonden er daadwerkelijk voor open om in mij te investeren. Vervolgens heb ik hier ruim 3,5 jaar mijn kennis en kunde mogen verbreden.’’ 

Monique haar leven leek voorspoedig te verlopen. Totdat ze zelf tegen de lamp liep… ’Plots kwam ik in een vicieuze cirkel terecht van ernstige slaapproblemen, waardoor ik me overdag uitgeput voelde. Ik wist totaal niet wat er met me aan de hand was, wat weer resulteerde in hartkloppingen en angstVoor mijn gevoel functioneerde ik plotseling totaal niet meer. Echter ben ik ook niet iemand die zich om de haverklap ziek meldtdus ik ging door...’’ 

‘’Na een tijdje wist ik dat er actie moest worden ondernomen. Tijdens mijn zoektocht naar een oplossing stuitte ik op Neurofeedback. Nadat ik voldoende informatie had ingewonnen over het onderwerp besloot ik een Neurofeedback traject aan te gaan. Echter, het duurde even voordat het besefmoment kwam dat ik na ongeveer 5 trainingen weer sliep! Ook merkte ik kort daarna dat ik weer in alle rust een offerte uit kon werken. Waar eerst alle cijfers in mijn hoofd tolde, kon ik hiervoor nu weer de rust vinden. Dit alles resulteerde uiteindelijk in het feit dat ik mijn baan op heb gezegd en voor mezelf begon. Ik ben me gaan omscholen en help nu anderen middels Neurofeedback training om weer in een gezond evenwicht met jezelf te komen! ’’ 

Vandaag de dag staat Monique weer met beide benen op de grond, als ambitieus onderneemster voor wie geen uitdaging te gek is! Ze vergelijkt het brein trainen dan ook met een fysieke training. Je gaat iedere week naar de sportschool en geeft je lijf de nodige training. Hierdoor ben je vervolgens veel meer opgewassen tegen invloeden van buitenaf. Ditzelfde principe geldt volgens Monique ook voor het trainen van je brein! 

Met haar bedrijf ForBrains richt ze zich onder andere op stressmanagement, mentale en fysieke stabiliteit. Volgens haar is je brein het belangrijkste orgaan van je lichaam. Op het moment dat dit verstoort wordt kom je in sommige gevallen in een neerwaartse spiraal terecht, waarbij emotie bepalend is. Je emotie bepaald namelijk hoe jij je voelt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan iemand met dyslexie. Dit gaat vaak gepaard met faalangst, omdat men in het openbaar liever niet spreekt/voorleest. Deze problematiek kan vervolgens veel onzekerheid met zich meebrengen. Het is dus belangrijk dat je emotie op de rit is. De imperfectie tussen de twee hersenhelften dienen zodanig getraind te worden dat deze weer in evenwicht komen. Dat is dan ook precies wat Neurofeedback kan bewerkstelligen! Het is een hersensoftware training die ervoor zorgt dat je brein wordt gespiegeld, veerkrachtiger wordt en efficiënter werkt.  

Daarnaast maakt ForBrains gebruik van de Psio technologie. Neurofeedback is een trainingsprogramma dat iemand volgt, maar de Psio bril is een product wat je aanschaft. De Psio bril richt zich op bioritme, vermoeidheid en ontspanning. Door middel van muziek en lichtstimulatie kan men een powernap of ontspanningssessie ondergaan. Zo is ForBrains momenteel bezig met het testen van deze bril in de luchtvaartbranche. Dit omdat de werknemers in deze branche regelmatig een verstoord bioritme ervaren door avonddiensten en tijdsverschil.   

Sinds kort is ForBrains gevestigd in Businessdome. Eerst werkte Monique veelal vanuit huis, maar al snel was zij zoekende naar een professionele ruimte. Vervolgens kwam ze in aanraking met het Businessdome door een huurder. ‘’Direct had ik interesse in het Businessdome! Ik ben begonnen met een flexplek, maar huur inmiddels ook mijn eigen kantoor. Ik heb binnen het Businessdome alle mogelijkheden om mijn trainingen te verzorgen, maar ook kan ik grotere groepen ontvangen voor een presentatie of meeting. Kortom, het biedt voor mij een diversiteit aan mogelijkheden. ’’ 

De komende tijd zullen we nog veel gaan horen van Monique. Zoals ze zelf aangeeft; ‘’Ik denk en droom vaak groot’’.  

In contact komen met Monique Warmoeskerken? 

Tel: 0497 22 90 19
Email: info@forbrains.nl
Website: www.forbrains.nl