Sinds de zomer van 2019 betrekt impegno een kantoorruimte in de Businessdome. Tot dan toe was Eindhoven voor Tessa en haar vier directe collega’s de uitvalsbasis, maar met een werkgebied in de Kempen was de ligging van Businessdome veel geschikter. Wat impegno doet, en waarom Eersel zo’n geschikte ligging heeft, vertelt Tessa terwijl ze zich voorstelt!

Welkom in de BusinessDome! Kun je vertellen wie je bent en wat impegno doet?

“impegno is een GGZ-organisatie die tijdelijke zorg biedt aan mensen en gezinnen met psychische problemen die verminderd zelfredzaam zijn en daardoor dreigen uit te vallen. Onze werkwijze is laagdrempelig en ambulant, wat inhoudt dat we naar de cliënt of het gezin in kwestie toekomen en ter plekke in gesprek gaan om naar zelfredzaamheid toe te werken.”

Wat doet impegno vanuit Eersel?

“Als ambulant begeleider kom ik dus vooral bij mensen over de vloer. Voorheen zaten wij in het impegno-kantoor in Eindhoven, maar ons werkgebied ligt vooral in deze regio. Soms zat ik noodgedwongen een uurtje in de auto te werken omdat het niet loonde om tussen afspraken door terug naar Eindhoven te gaan. Hier in Eersel gaat dat veel makkelijker.”

Hoe komen cliënten bij jullie terecht?

“Wanneer mensen een Wmo-indicatie hebben vanuit de gemeente kunnen ze bij ons terecht. In een keukentafelgesprek maken we samen met de gemeente een inschatting van de duur en intensiteit van het pakket. Het doel is telkens hetzelfde: zelfredzaamheid.”

Waarom hebben jullie gekozen voor BusinessDome?

“Ondanks dat we veel afspraken hebben is het fijn als je een werkplek in de buurt hebt waar je je verslagen uit kunt werken. Na ieder gesprek moeten wij registreren wat we besproken hebben, welke acties we uitgezet hebben, en of de cliënt zelf een opdracht heeft gekregen. In ons kantoor in de Businessdome kunnen we dat in alle rust doen. Van hieruit is ook onze afdeling facilitaire zaken actief. Naast mijn vaste collega’s maken soms ook collega-behandelaren en collega’s van afdeling Jeugd & Gezin gebruik van ons kantoor.”

Wat vind je fijn aan werken vanuit Businessdome?

“Het is een heel centraal gelegen plek voor ons. Midden in ons werkgebied, maar lekker rustig en voorzien van alle faciliteiten. We maken gretig gebruik van de flexplekken op ons kantoor! Businessdome is goed bereikbaar en er is voldoende parkeergelegenheid zodat we ook cliënten hier kunnen ontvangen wanneer hun thuissituatie dat niet toestaat. Wij willen niet meer terug naar Eindhoven!”