Dat we allemaal weer graag op reis gaan is een gegeven, maar het hoe en wanneer zijn nog onzeker. Heb je al iets geboekt of wacht je nog even af? We vroegen onze huurders naar hun vakantieplannen voor wanneer corona voorbij is.

Naar Curaçao

Bart Fusers van TotalLink heeft al een stip aan de horizon gezet voor zichzelf. “Ik ga in juli naar Curaçao, als alles door kan gaan”, vertelt hij. “Vorig jaar ging ik in de korte periode dat reizen even wel mogelijk was naar Griekenland. Daar was toen alles goed geregeld. We zaten in een resort waar alles ruim opgezet was, en bij het buffet werd alles voor je opgeschept. Sowieso was het een stuk minder druk. Ik verwacht dat we in de zomer al aardig op weg zijn met de vaccinatie, en dat we daarom weer op vakantie kunnen.”

Naar Japan

Barts collega Tim Geven moest vorig jaar mei een streep zetten door zijn vakantie naar Japan. “Mijn vriendin is Japans”, vertelt hij. “Twee jaar geleden is haar oma overleden en het is een traditie dat een jaar na het overlijden de familie samenkomt. Dat ging vorig jaar niet door, dus hopelijk kunnen we dat dit jaar alsnog inhalen. Sowieso kom je nu Japan niet in zonder een Japans paspoort, dus het is voor ons nog even afwachten wanneer het weer mogelijk is. Daarom boek ik liever pas als we wat meer zekerheid hebben; je hebt nu met reizen te maken met de regels van twee landen.”

Naar Gran Canaria

Cor van der Veen, de medeoprichter van TotalLink, heeft ook al een reis in de agenda staan. “Ik heb een weekje Gran Canaria in het verschiet in augustus”, aldus Cor. “Vorig jaar was het ons ook gelukt om, net toen het even ging, op vakantie te gaan. Dit jaar hopen we dat het tegen die tijd ook weer te doen is. Daarom hebben we nu al geboekt, omdat ik verwacht dat er een run zal ontstaan op vakanties.”

Naar Italië

René Pulles, eigenaar van Pure Medical Solutions, heeft zijn hart verpand aan Italië. Vorig jaar lukte het hem om in de zomer af te reizen; dit jaar hoopt hij hetzelfde te doen. “Ieder jaar gaan mijn vrouw en ik naar Agriturismo Molleone, het mooiste plekje in Italië! We hebben al toegezegd dat we dit jaar komen, een negatief reisadvies daargelaten. Het zou me tegenvallen als het niet zou doorgaan; we kunnen hier echt voldoende afstand houden van anderen.”

En jij?

Hoe zit het met jouw vakantieplannen? Heb jij al iets in het vizier of wacht je nog liever even met boeken? En zo ja, waar gaat de reis dan naartoe? Laten we hopen dat we snel weer naar warmere oorden kunnen afreizen.