Maandenlang was sporten bij jouw favoriete sportschool of sportstudio gewoonweg niet mogelijk. Nadat eerst buiten sporten weer was toegestaan zijn deze gelegenheden nu weer geopend; zo volledig mogelijk, binnen de geldende voorzorgsmaatregelen. Wij hebben twee van onze huurders – Lucien Klomp van Topfitt en Diani Schoofs van Pilates Premium Place – gevraagd hoe het nu is om bij hen weer in beweging te komen. 

Sporten bij Topfitt 

Toen de maatregelen in gingen ben ik meteen gaan kijken hoe ik mensen online kon helpen, vertelt Lucien. We hebben een Topfitt Online community gestart op Facebook waar mensen zich aan konden melden voor digitale lessen. Toch merkte ik dat, wanneer vaste patronen van mensen doorbroken werden, veel mensen hun personal training ook overslaan.  

Toen we eenmaal weer naar buiten mochten, kon ik mensen in een tent ontvangen voor hun training. Inmiddels mogen we ook binnen weer trainen. De tent gaat later dit jaar weer weg. In onze grote zaal van 100 m2 mag ik nu maar 10 personen ontvangen terwijl groepslessen voorheen vaak met een man of 16 waren. We moeten dus soms ook nee verkopen. Daarom passen we onze abonnementen aan; mensen kunnen kiezen waar ze gebruik van willen maken en zelf hun maandpakket samenstellen. Zo betalen ze niet ergens voor waar ze geen gebruik van maken.  

René is erg meedenkend geweest. We hebben nu verruimde openingstijden en een aparte ingang en uitgang. Middels een nieuw slot en een gepersonaliseerde app kunnen mensen ook (ruim) buiten kantooruren ons pand betreden. Zo is sporten bij Topfitt controleerbaar en verantwoord! 

Pilates bij Pilates Premium Place 

Op de maandag dat wij onze deuren niet meer mochten openen gaf ik mijn eerste online les, blikt Diani terug. Ik had wel een vermoeden dat een sluiting eraan zat te komen, dus heb ik me verdiept in hoe ik online het beste les kon blijven geven. Dat deed ik vanuit huis, met een televisie in plaats van een laptop zodat ik iedereen goed kon zien. Via de app FitManager konden mensen online hun lessen boeken, waarna ze de link toegestuurd kregen voor de Zoom-meeting. 

Het was voor mij belangrijk om in contact te blijven met mijn doelgroep. Tijdens middagmomenten heb ik oudere mensen geholpen hoe ze online sessies bij konden wonen. Ook heb ik YouTube-filmpjes gemaakt om mensen te kunnen blijven triggeren. Gelukkig kwamen de mensen weer terug toen ik in mei naar buiten mocht. René was ontzettend behulpzaam in het vinden van een geschikte buitenplaats voor een tent met Pilates-matten of toestellen.  

Het voordeel van mijn studio is dat er geen intensieve sport beoefend wordt (dus veel minder aerosolen) en dat iedereen genoeg ruimte heeft. Ik heb ook belijning aangebracht die aangeeft wat 1,5 meter is. Ik weet dat zelf wel, maar dit geeft aan mensen aan dat het veilig is, en dat geeft rust. Ook de aparte in- en uitgang, die wij niet delen met Topfitt, zorgt ervoor dat mensen bij Topfitt en Pilates Premium Place veilig kunnen komen sporten of pilates beoefenen. Dankzij René blijf je bij Businessdome in beweging!